Hamzah Jamad

Blogger. Programmer. Technologist.

Uji Personaliti Anda Melalui Sebuah Buku Baru

      Assalamualaikum and pa khabar suma orang?.. hoho.. harap-harap suma orang sihat jak la k?.. hehe.. Buat masa ni, aku tidak dapat mo oline macam selalu lagi, sebab still menumpang line connection org kan.. haha.. so dapat online pun jarang2 la.. hehe..

     Emm.. sebelum ni, aku ada kongsi pasal sifat-sifat wanita melalui unsur, kali ni aku mo kongsi sifat korang melalui buku baru caranya senang jak, korang cuma perlu klik pada jawapan yang korang rasa berkenan.. hoho..




Anda baru beli sebuah buku baru, anda akan balut buku anda dengan apa?





Plastik Lutsinar untuk balut buku




Orang Yang Realistik



Orang yang telah biasa membalut buku denagan menggunakan plastik lutsinar sangat menitikberatkan realistik. Anda bersikap luar dingin, dalam adalah panas. Anda tidak mudah menunjukkan sikap yang sebenar kepada orang lain. Selain itu, anda sangat merendah diri, maka orang lain sukar untuk ingat akan anda. Namun disebabbkan sikap anda yang ikhlas. maka anda dapat berkenalan dengan kawan yang sejati.








Kertas pembalut corak bunga untuk balut buku




Orang yang Baik Hati



Orang yang telah biasa membalut buku dengan menggunakan kertas pembalut corak bunga adalah orang yang sangat baik hati. Anda suka membantu orang yang memerlukan bantuan. Anda sering mendapat pujian. Tapi sikap berhati-hati anda sering diperalatkan oleh orang lain. Jadi, anda harus berhati hati berkawan supaya anda tidak diperalatkan





Poster artis untuk balut buku




Orang yang Pandai Bersosial



Orang yang telah biasa membalut buku dengan menggunakan poster artis adalah orang yang berprofil tinggi. Anda akan membuat penampilan yang menonjol untuk menarik perhatian orang lain. Anda memang pandai bersosial dengan pelbagai lapisan masyarakat. Tapi ingat, jangan lupa diri sehingga mengundang ketidakpuasan orang lain.





Tak balut




Orang Yang Optimistik



Orang yang telah biasa tidak membalut buku adalah orang optimistik dan sangat aktif. Mereka peramah dan senang bergaul dengan orang lain. DIsebabkan anda tidak kedekut senyuman, maka kawan anda sangat ramai. Tapi berhati-hati ada orang yang cemburu dengan anda dan ingin menganiayai anda







sumber adalah dari majalah kreko, tapi aku lupa isu berapa.. mungkin bila da ada masa nanti aku check..

terasa mo kongsi soalan ni dekat post korang? buka blog korang, create new post, klik "html" and copy paste code di bawah ni...