Hamzah Jamad

Blogger. Programmer. Technologist.

Aku, Blog, dan Design.. Korang rasa la kn....

Aku pun xtw npa aku letak pic ni?.. =_="
   
          Emmm.. first sekali, kalau korang mo pukul nie orang pukul la.. wahaha.. (aku pnat tengok mukanya.. ==" ) okeh2, untuk entri kali nih aku mo minta pendapat dari korang lagi mengenai benda2 blogging nie, tapi sebelum tue, aku mo kongsi dulu beberapa laman web yang aku rasa agak berguna la jugak kepada sepa2 yang tau dalam edit2 code nih (aku taip 'tau' sebab dari 'tau' la datangnya 'mahir' k? )..

    Kod Yang Dorang Bentangkan Nie Cool2 Aku Rasa..              
  • Jquery Cycle Plugin
    Laman web nie sangat2 berguna untuk sepa2 yang mahukan code untuk galeri album gambar dalam blog, mungkin dengan ini gambar2 korang akan jadi lebih kemas dalam blog, xla blog korang memanjang sangat ke bawah oleh gambar jak.. untuk demo, korang boleh tengok badge wasaber aku tue,atau pun smiley list kat atas ruangan komen nih..hehe
  •              
  • Accessible Showing and Hiding » Learning jQuery - Tips, Techniques, Tutorials
    Laman web nih mengajar code untuk hide and show sesuatu benda tue.. ala macam yang post archive tue, yang kalau di klik button dia trus keluar senarai tajuk2 di bawahnya - actualy benda nie aku belum habis "stadi" lagi, sibuk sangatkan.. pa2 pun mungkin korang ble cekitdout n ajar2 aku? hehe
  •              
  • TinyBox JavaScript Popup Box – 3.4KB - Web Development Blog
    Yang nie plak kod untuk menghasilkan pop up ala2 facebook tue ( itu pun lepas korang costumize la.. ) tapi overall sama la.. aku xble mo taip panjang sebab aku belum try lagi.. baru bookmark jak.. hehe.. kalau sepa2 yang sudah pernah try, tolong la ajar2 aku k?.. huhu
   
       
Aku rasa setakat nie itu jak la aku kongsi dulu, sekarang nie aku mo balik pada tujuan utama aku tulis entry nie, di sini aku mo bertanya dekat korang, kalau korang di bagi pilihan, korang mo lihat blog ni dalam warna apa?.. ni bukan contest atau apa, aku cuma mo minta pendapat jak.. mungkin ka aku akan tukar layout lagi?.. haha.. mungkin la tue.. share2 pendapat korang dengan aku k?..

   
       
   
       
p/s: sure, tolong la sepa2 pukul mamat gedik kat atas tue.. wahaha