Hamzah Jamad

Blogger. Programmer. Technologist.

..apabila aku sda kebosanan..


.. Nampaknya kebosanan ku suda ke tahap kemuncaknya..hahahahaha.. (huh!..)..Bosan gila... Ok la, deangan keadaan yang sangat-sangat bosan dan tiada yang lain selain bosan, so aku kemudiannya
aku ambik iktibar dari sini.. (err..macam xkena jak ayat aku nie..), aku ambik saat nie untuk menambahkan lagi decoration blog aku nie..hahaha...ha..ha..ha..errr (lcu ka?? huh??)...emm..sory tergagap sebentar..ehem..aku tw, korang xksah pun ngn blog aku nie(huhu..sedihnya), so xprasan lar (jd?..knapa?..)..tapi aku mw dokumentasikan jugak, peduli lar.. (sda xda kerja kan, so aku kerjakan plak blog nie.. waha..)

   Ok nie antara pembaharuan yang aku wat setakat nie..(stakat nie lar..)

  1. aku sda costmizekan setiap post aku ngn jump-break (sejenis devices dari msa depan..emmmm..haha..juz kidding..ehem.. sory, korang tengok pic kat bawah nie,



    nie la jump-break,yang mukasurat terpotong tue..).. Korang tau jugak kan fungsi nya?.. xpa la, aku gtw la jugak kalau korang da tau pun, fungsinya spaya post korang dapat di potong dengan 'read more', kat homepage korang..(pa tue homepage?)

    http://namablogkorang.blogspot.com/directory_ataupun_post korang
    homepage korang, korang ble lihat macam kat atas ni, cuma tanpa directory

       http://namablogkorang.blogspot.com/
    supaya homepage korang tidaklah panjang sangat dengan post asal korang tue.
    .
  2. yang kedua, selepas jak aku applikasikan jump-break kat stiap post aku, aku costumizekan plak 'readmore' tue pi BM plak, tukar pi 'baca lagi..'...(T_T)..tpi ntah npa macam buruk~~~huhu..sedih pulak rasanya.. laz2 aku tukar plak ngan pic yang aku reka sendiri...(cuma guna powerpoint jak tuk edit nie..haha..)..tada~~~

     
  3. seterusnya, aku wat penambahbaikan terhadap pemain muzik ku.. waha (kalau korang rasa xska dengar, korang boleh turn off jak..).. first, aku rancang mau guna mp3 player jak, tapi muzik yang aku mau xbleh main plak kat mp3 player (file lagu yang aku mau tu dalam bentuk video jak..huhu~~)..tapi laz-laz, aku tukar jak p pemain ipod nie..hehe..


     
  4. lazz skali, tambah nuffnang aha.. akhirnya terbuka jugak hati aku mw letak nuffnang kat blog aku.. dulu xberminat pun, tapi selepas melawat blog orang len, macam best plak kalau letak nie..aha.. maka terletak lah ia kat sisi kiri..yeah.. korang klik-klik la kalau korang rasa ada benda menarik kat situ..



.. Jadi kebosanan aku pun terubat aha.. thanx sebab sanggup membaca post aku nie.. haha..(napa macam aku xpuashati lagi ni..hmmm)