Hamzah Jamad

Blogger. Programmer. Technologist.

Cerita Aku dan Web Design



             Hoho.. Pa khabar kamu suma? sihat jugak?.. err.. best la kan dapat cuti? hehe..aku?.. huhu.. terperuk jak dalam rumah langsung x buat pa2, err.. ada sepa2 mo bawak aku tengok wayang? call me.. no fon 1-300-88-2525. *troll face*

              Okeh la, back to topic, kali ni, aku mo cerita pasal mula-mula aku mo design template blog yang macam korang boleh lihat skang ni. Actualy, design yang ada skang ni, bukanlah 100% sama seperti yang aku rancang and sketch, mungkin dalam 70% jak. hewhew. Korang boleh tengok pic di bawah, design yang aku sudah conteng secara kasar sebelum aku design.



   

        err.. mungkin tidak sama kan, dengan yang sekarang ni?..actualy, template yang sekarang ni, aku design menggunakan feature blogger, template designer, aku edit semula template 'Picture Window' option no dua. hehe . Sebenarnya, aku sudah tulis kod sendiri, berdasarkan apa yang aku sketch dekat atas, tapi memikirkan terlalu banyak kerja untuk di buat, so aku abandon kan, and aku redesign template dari blogger jak (actualy aku malas sudah..haha) . Emm, mungkin dalam entri lain, aku cerita macam mana mo wat design yang mantap and kewl.


        Kalau korang ada masa, korang tengok la video kat bawah, ni walkthrough blog aku, maksudnya  apa-apa yang ada dalam blog aku, mungkin ada beberapa benda yang korang x perasan pun wujud (mungkin jak la). Pa2 pun, hepi blogging fellas.. ^_^


 owh ya, mungkin xberapa jelas sangat, so aku sarankan korang tengok kat youtube and klik fullscreen (itu pun kalau mau). klik kat sini.




  
p/s: mana lagi cantik? yang warna hitam putih ka, atau yang warna pink tu?.. haha
updated: 16/04/2012 - aku da tukar kepada dynamic template