Hamzah Jamad

Blogger. Programmer. Technologist.

..tRik uNtuk bLoggER : tUkAr cUrsOr kOrAng!

yang nie cuma ble appear kalau korang guna browser IE jak k?..pa2 pun slamat mencuba..


..oKey la.. hAri nIe aKu mw kOngsI laGi aKunYA iLmu yg Sket nI dKt kOrG..huhu..tOpik aRi niE bElAjaR tUkAr cUrSor kOraNg yg bIasA dEKat bLogGer kEpaDa cUrSor yaNg lAgik sMarT..hehe




..hehehe..trik kali nie senang jak..

  1. pergi ke dashboard korang n klik layout pastu klik plak edit html
  2. kat html korang tue cari nie, <body>
  3. copy dan paste kod dekat bawah nie dekat bwh <body> tue
    • <style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url( http://cur.cursors-4u.net/games/gam-10/gam983.ani), progress;}</style>
  4. save template korang n da siap!!


..Kalau koRAng mau menukar cursor tue tukar jak teks yang kaler merah tukar http nya jak n lawat website nie..banyak ag pilihan yang ada..ngeee

p/s; di sebabkan maslah komputer n broadband, aku xpdt view pun hasil kerja aku ni (mengubah cursor nie)..tapi aku harap korang akn berjaya n berpuas hati ngn hasilnya..